Ποιό είναι το ιδανικό πλάτος γραβάτας 03/02/2017 – Posted in: Γραβάτες, Συμβουλές

Η επιλογή της γραβάτας στο σωστό πλάτος είναι σημαντική όχι μόνο γιατί με γραβάτα σε λάθος πάχος θα είμαστε εκτός μόδας, αλλά και γιατί το σωστό πλάτος γραβάτας είναι πολύ σημαντικό για την ανάξειξη της κορμοστασιάς και του σώματός μας. Για παράδειγμα στην παρακάτω φωτογραφία ο ίδιος άνδρας, με τα ίδια ρούχα φοράει 2 γραβάτες διαφορετικού πλάτους. Στην αριστερή φωτογραφία φοράει μία φαρδιά γραβάτα και στη δεξιά φωτογραφία φοράει μία λεπτή.

γραβάτα e-ties.gr

γραβάτα e-ties.gr

Η διαφορά αυτή στη γραβάτα έχει ως αποτέλεσμα μία μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση. Στη δεξιά φωτογραφία ο ίδιος άνδρας φαίνεται πιο σωματώδης, πιο ευθυτενής και πιο γυμνασμενος.

Ανάλογα με τις εποχές διάφορα πλάτη γραβάτας έρχονται στη μόδα. Συνήθως όμως μπορούμε να βρούμε γραβάτες σε διάφορα πλάτη. Γραβάτες πλάτους 10 εκατοστών, 8 εκατοστών, 6 εκατοστών, ή ακόμα και 4 εκατοστών είναι σήμερα διαθέσιμες για να διαλέξουμε αυτή που μας ταιριάζει. Ποιά είναι όμως αυτή?

Όπως στα περισσότερα πράγματα στο ντύσιμό μας έτσι και με το πλάτος γραβάτας είναι καλό να το επιλέγουμε με βάση το προσωπικό μας στυλ και τις προτιμήσεις μας. Γενικώς, υπάρχουν 2 “κανόνες” για την επιλογή του πλάτους γραβάτας

1. Το πλάτος γραβάτας θα πρέπει να είναι αναλογικό με τον σωματότυπό μας

Αυτό σημαίνει ότι ένας σωματώδης τύπος είναι καλό να μην επιλέξει μία skinny γραβάτα γιατί αυτό θα τον δείξει ακόμα πιο σωματώδη. Αντίθετα για έναν αδύνατο σωματότυπο καλό είναι να μην επιλέγουμε μία πλατιά γραβάτα γιατί αυτό θα μας κάνει να δείχνουμε ακόμη πιο μικρόσωμοι.

  • Οι γραβάτες πλάτους 4 εκατοστών είναι κατάλληλες για άνδρες που φοράνε πουκάμισο small
  • Οι γραβάτες πλάτους 6 εκατοστών είναι κατάλληλες για άνδρες που φοράνε ρούχα medium ή large.
  • Oι γραβάτες πλάτους 8 εκατοστών είναι κατάλληλες για άνδρες που φοράνε πουκάμισο large/extra large
  • Οι άνδρες που φοράνε πουκάμισο με περισσότερα του ενός X είναι καλύτερο να κινηθούν σε γραβάτες πλάτους 10 ή 12 εκατοστών.

2. Το πλάτος της γραβάτας θα πρέπει να είναι ίσο με το πλάτος του πέτου του σακακιού

Στενά πέτα – Στενή γραβάτα

Φαρδιά πέτα – Φαρδιά γραβάτα

Οπωσδήποτε και στην επιλογή του σακακιού καλό είναι να έχουμε υπόψη μας τον παραπάνω κανόνα και να αποφεύγουμε να φοράμε σακάκια με υπερβολικά φαρδιά ή υπερβολικά στενά πέτα, ανάλογα πάντα με τον σωματότυπό μας.