Καλάθι Αγορών

Πάρτε μας Τηλέφωνο: 2130386733

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ  ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ποιό είναι το ιδανικό πλάτος γραβάτας

Η επιλογή της γραβάτας στο σωστό πλάτος είναι σημαντική όχι μόνο γιατί με γραβάτα σε λάθος πάχος θα είμαστε εκτός μόδας, αλλά και γιατί το σωστό πλάτος γραβάτας είναι πολύ σημαντικό για την ανάξειξη της κορμοστασιάς και του σώματός μας. Για παράδειγμα στην παρακάτω φωτογραφία ο ίδιος άνδρας, με τα ίδια ρούχα φοράει 2 γραβάτες διαφορετικού πλάτους. Στην αριστερή φωτογραφία φοράει μία φαρδιά γραβάτα και στη δεξιά φωτογραφία φοράει μία λεπτή.

γραβάτα e-ties.gr
γραβάτα e-ties.gr

Η διαφορά αυτή στη γραβάτα έχει ως αποτέλεσμα μία μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση. Στη δεξιά φωτογραφία ο ίδιος άνδρας φαίνεται πιο σωματώδης, πιο ευθυτενής και πιο γυμνασμενος.

Ανάλογα με τις εποχές διάφορα πλάτη γραβάτας έρχονται στη μόδα. Συνήθως όμως μπορούμε να βρούμε γραβάτες σε διάφορα πλάτη. Γραβάτες πλάτους 10 εκατοστών, 8 εκατοστών, 6 εκατοστών, ή ακόμα και 4 εκατοστών είναι σήμερα διαθέσιμες για να διαλέξουμε αυτή που μας ταιριάζει. Ποιά είναι όμως αυτή?

Όπως στα περισσότερα πράγματα στο ντύσιμό μας έτσι και με το πλάτος γραβάτας είναι καλό να το επιλέγουμε με βάση το προσωπικό μας στυλ και τις προτιμήσεις μας. Γενικώς, υπάρχουν 2 “κανόνες” για την επιλογή του πλάτους γραβάτας

1. Το πλάτος γραβάτας θα πρέπει να είναι αναλογικό με τον σωματότυπό μας

Αυτό σημαίνει ότι ένας σωματώδης τύπος είναι καλό να μην επιλέξει μία skinny γραβάτα γιατί αυτό θα τον δείξει ακόμα πιο σωματώδη. Αντίθετα για έναν αδύνατο σωματότυπο καλό είναι να μην επιλέγουμε μία πλατιά γραβάτα γιατί αυτό θα μας κάνει να δείχνουμε ακόμη πιο μικρόσωμοι.

  • Οι γραβάτες πλάτους 4 εκατοστών είναι κατάλληλες για άνδρες που φοράνε πουκάμισο small
  • Οι γραβάτες πλάτους 6 εκατοστών είναι κατάλληλες για άνδρες που φοράνε ρούχα medium ή large.
  • Oι γραβάτες πλάτους 8 εκατοστών είναι κατάλληλες για άνδρες που φοράνε πουκάμισο large/extra large
  • Οι άνδρες που φοράνε πουκάμισο με περισσότερα του ενός X είναι καλύτερο να κινηθούν σε γραβάτες πλάτους 10 ή 12 εκατοστών.

2. Το πλάτος της γραβάτας θα πρέπει να είναι ίσο με το πλάτος του πέτου του σακακιού

Στενά πέτα – Στενή γραβάτα

Φαρδιά πέτα – Φαρδιά γραβάτα

Οπωσδήποτε και στην επιλογή του σακακιού καλό είναι να έχουμε υπόψη μας τον παραπάνω κανόνα και να αποφεύγουμε να φοράμε σακάκια με υπερβολικά φαρδιά ή υπερβολικά στενά πέτα, ανάλογα πάντα με τον σωματότυπό μας.

2 comments

  1. Πολύ καλό το άρθρο σας και χαίρομαι ιδιαίτερα που το θίξατε. Ναι ο σωματότυπος του καθενός πρέπει να συνοδεύεται από την καταλληλότητα και τη σωστή εφαρμογή πάντα. Άλλωστε παντού όπου κι αν κοιτάξουμε η διαβάσουμε πρωτεύον ρόλο στο ντύσιμο γενικώς έχει η σωστή εφαρμογή και στη συνέχεια όλα τα άλλα. Όπως η ποιότητα, το σχέδιο, το χρώμα, η το Όνομα αυτού. Με αφορμή το άρθρο σας θα ήθελα κι εγώ από τη μεριά μου να θίξω ένα ζήτημα που προκύπτει και το έχω δει και στη δική σας σελίδα. (Τα ξύλινα) και διευκρινίζω Παπιγιόν και Γραβάτες. Όχι τα ρολόγια. Το Παπιγιόν όπως καλά γνωρίζετε καθώς επίσης και οι Γραβάτες είναι κατ’ εξοχήν Ανδρικά αξεσουάρ που αφορούν την ένδυση και τη διαφορετικότητα μεταξύ μας όσων αφορά τουλάχιστον στην εμφάνιση μας και στο Κύρος που θέλουμε να αποπνέουμε προς Τα έξω. (Κυβερνητικό τόξο ας το αφήσουμε ασχολίαστο αν και δεν θα έπρεπε μα τέλος πάντων). Αυτά τα δύο λοιπόν αξεσουάρ είναι που δείχνουν την επιδεξιότητα μας ως προς τη δημιουργία των κόμπων σε αυτά τα αξεσουάρ και για τον ελάχιστο χρόνο που απαιτούν ούτως ώστε να έχουμε εκείνη την εμφάνιση η οποία και θα μας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους στην όποια εκδήλωση θα κληθούμε να παραβρεθούμε. Μάλιστα τη χρησιμότητα της ξύλινης Γραβάτας θα την έβρισκα σωστή μόνο στην περίπτωση που θα κινδύνευα να βρεθώ ναυαγός σε κάποιο ξερονήσι κάπου στον Ειρηνικό ωκεανό. Άλλωστε αυτή η ενέργεια είναι που διαφοροποιεί τους Άνδρες από τα Αγόρια. Ευχαριστώ πολύ για τη δυνατότητα που μου προσφέρατε να θέσω τον προβληματισμό μου.

  2. GentsWear

    Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σας, είναι όντως πολύ σημαντικό στοιχείο για την ανδρική εμφάνιση ο κόμπος της γραβάτας. Ειδικά για τη χώρα μας η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε αναπτύξει την κουλτούρα της γραβάτας και ένδειξη αυτού είναι ότι πάρα πολλοί – ειδικά νεότεροι – δεν ξέρουν να κάνουν κανένα κόμπο στη γραβάτα τους και αφήνουν τη γραβάτα δεμένη στη ντουλάπα μέχρι να έρθει η ώρα να την ξαναφορέσουν. Για τα παπιγιόν που δεν είναι έτοιμα δεμένα δε γίνεται λόγος καν. Τώρα το ξύλινο παπιγιόν είναι μία τάση η οποία έχει φέρει και κάτι καλό: την αντίληψη στη νέα κυρίως γενιά ότι το παπιγιόν και η γραβάτα δεν είναι ξεπερασμένα αντικείμενα για το ανδρικό ντύσιμο. Σιγά σιγά οι νέοι περνούν από το ξύλινο στο μεταξωτό και στη γραβάτα. Έτσι έχουμε καταλήξει τον τελευταίο καιρό να βλέπουμε όλο και περισσότερους νεαρούς κυρίως οι οποίοι προσέχουν το ντύσιμό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δωρεάν Αποστολή

Για όλες τις παραγγελίες

Επιστροφές εντός 14 ημερών

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 14 ημερών

100% ευχαριστημένοι πελάτες

Με το εξαιρετικό μας service

100% Ασφαλές Checkout

PayPal / MasterCard / Visa