Πώς πρέπει να σας πηγαίνει το πουκάμισό σας 26/05/2017 – Posted in: Εφαρμογή Ρούχων, Συμβουλές

Πολλοί κύριοι, όταν έρχεται η ώρα να επιλέξουν καινούρια ρούχα, επισκέπτονται ένα κατάστημα, δοκιμάζουν κάτι που τους αρέσει σε ένα μέγεθος, δοκιμάζουν και το μεγαλύτερο και όποιο τους φαίνεται καλύτερο το παίρνουν.

Πολύ πρόσφατα βρέθηκα σε ένα κατάστημα του Χαλανδρίου όπου ένας κύριος δοκίμαζε πουκάμισα. Επέλεξε το χρώμα που ήθελε, δοκίμασε ένα νούμερο, του ερχόταν στενό – τράβαγε στην πλάτη. Δοκίμασε το μεγαλύτερο του ερχόταν πολύ μεγάλο στους ώμους. Οπότε, αντί να φύγει τρέχοντας από το κατάστημα, αποφάσισε – με τη βοήθεια του πωλητή – ότι το κατάλληλο πουκάμισο ήταν το πρώτο, το στενό, που τράβαγε στην πλάτη και που αν το φόραγε σε κάποια κοινωνική εκδήλωση που περιελάμβανε δείπνο τότε τα πράγματα θα γινόταν πολύ σύντομα πολύ δυσάρεστα.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε πουκάμισο για να αποφασίσετε αν σας πηγαίνει?

  1. Ο ώμος

Μία πολύ βασική ένδειξη του αν ένα πουκάμισο σας έρχεται καλά ή όχι είναι το σημείο στο οποίο καταλήγει η ραφή του ώμου στο πουκάμισό σας. Ο ώμος είναι ένα βασικό σημείο σε όλα τα ρούχα καθώς προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό το παράστημα και τη συνολική εικόνα του σώματος.

Στενό: Η ραφή του πουκαμίσου είναι πριν την κύρτωση του ώμου σας.

Φαρδύ: Η ραφή του πουκαμίσου ξεπερνάει τον ώμο και κλίνει προς το μπράτσο.

Σωστό: Η ραφή είναι ακριβώς στην αρχή της κύρτωσης του ώμου σας .

2. Το κολάρο

Κουμπώστε το τελευταίο κουμπί του πουκαμίσου σας. Θα πρέπει να μπορείτε να περάσετε το δάχτυλό σας μέσα από το κολάρο σχετικά άνετα. Ένα πολύ σφιχτό κολάρο που σας πνίγει είναι ενοχλητικό για σας και αγχωτικό για τον συνομιλητή σας. Ένα φαρδύ κολάρο δεν επιτρέπει στο γιακά να σταθεί στο ύψος του και δεν θα μπορέσετε να επιτύχετε ένα σωστό look. Θα φαίνεστε πρόχειροι και άτσαλοι.

3. Το μανίκι

Κοντό: Ο καρπός μένει εξολοκλήρου ακάλυπτος, το ρολόι φαίνεται ολόκληρο.

Μακρύ: Καλύπτεται μέρος της παλάμης σας

Στενό: αφήνεται τα χέρια σας χαλαρά και το μανίκι τραβάει στο μπράτσο ή σε άλλα σημεία. Όταν λυγίζεται τον αγκώνα σας αισθάνεστε έντονο τράβηγμα

Φαρδύ: Το μακίνι σακουλιάζει γύρω από τα χέρια.

Extra tip: Τα πουκάμισα που έχουν δύο κουμπιά στη μανσέτα, ένα για πιο στενή μανσέτα και ένα για πιο φαρδιά είναι για να έχετε τέλεια εφαρμογή και στα 2 σας χέρια ακόμη και στην περίπτωση που θέλετε να φορέσετε ρολόι. Χέρι με ρολόι – φαρδιά μανσέτα. Χέρι χωρίς ρολόι – στενή μανσέτα.

Σωστό: Το μανίκι καλύπτει το μεγάλο κόκκαλο του καρπού και ακουμπάει στη βάση του καρπού, στο σημείο που ξεκινάει η παλάμη. Στο φάρδος περισσεύουν περισσότερα από 4 εκατοστά αλλά όχι πάνω από 7.

4. Η μασχάλη

Δε θα πρέπει να σας “κόβει”, θα πρέπει να είναι χαλαρή χωρίς να είναι πολύ φαρδιά. Είτε στενή είτε φαρδιά ή μασχάλη θα σας εμποδίζει να κάνετε ελεύθερα τις κινήσεις σας επομένως θα πρέπει να προσέξετε την εφαρμογήσ το σημείο αυτό.

5. Το μήκος

Αν θέλετε να φοράτε το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι σας – πράγμα το οποίο ισχύει για όλες τις περιπτώσεις στις οποίες φοράτε κοστούμι ή σακάκι – το μήκος του πουκαμίσου σας θα πρέπει να είναι σχεδόν μέχρι το τέλος του μανικιού του πουκάμισου. Αν είναι κοντύτερο δε θα στέκεται μέσα από το παντελόνι, αν είναι μακρύτερο θα τσαλακώνει και θα ενοχλεί ή θα φαίνεται άσχημα.

6. Το φάρδος

Θα πρέπει να περισσεύει ύφασμα 5 πόντων περίπου στον κορμό σας. Αν είναι πιο στενό θα σας ενοχλεί και αν είναι φαρδύτερο θα σακουλιάζει και θα χαλάει τη σιλουέτα σας κάνοντας το ύψος σας να φαίνεται μικρότερο και το βάρος σας μεγαλύτερο.